sobota 13. srpna 2011

Video mapping v Českém Krumlově

Ve dnech 19. a 20. srpna „zmapuje“ od 22.00 do 23:00 hodin budovu radnice v Českém Krumlově na náměstí Svornosti tzv. video mapping. Návštěvníci budou svědky jedinečné podívané a Krumlov se tak zařadí mezi Londýn, Amsterodam, Prahu či Sydney, kde vyvolal video mapping velké nadšení.

Video mapping je projekce ve volném prostoru na libovolné objekty, např. fasády domů nebo interiéry budov. Výsledek poté připomíná sekvence filmu, ve kterém se reálná kulisa prolíná s virtuálním dějem, např. z fasády domu se vynořují jednotlivé cihly, z oken se vyklánějí lidé a vylétají předměty, ze střechy stéká vodopád, atd.

Show proběhne u příležitosti zakončení 20. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově. Tematicky je spojen s hudební tématikou. O přípravu show se postaral generální partner festivalu pojišťovna Kooperativa ve spolupráci s pořadatelem festivalu a s laskavým souhlasem města Český Krumlov.

Téměř desetiminutová projekce proběhne na náměstí Svornosti v obou dnech vždy třikrát. V pátek 19. srpna i v sobotu 20. srpna od 22:00, 22.30 a 23:00 hodin. V sobotu 20. srpna může začít první projekce až po skončení galakoncertu Plácida Dominga, tedy možná s mírným zpožděním v závislosti na rozsahu přídavků mistra.

Projekce je přístupná veřejnosti a je zdarma.

Dostavte se s dodatečným předstihem, abyste si vyhradili místo s ideálním výhledem. Nenechte si ujít tento výjimečný zážitek. Takto například vypadal video mapping na hradě Rožmberk...
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat