pondělí 9. května 2011

Nesmrtelná Broadway po pauze...

V minulém týdnu jsme vám přinesli virtuální ochutnávku první poloviny koncertu Nesmrtelná Broadway a dnes pokračujeme občerstveni po (víkendové) pauze druhou půlkou... A začínáme pěkně zprudka rockovým muzikálem Tommy či celým jménem The Who's Tommy, který v roce 1969 složil Pete Townshend. Podívejte se na hit Pinball Wizard ve filmovém zpracování muzikálu s Eltonem Johnem v hlavní roli: 
A pak přijde na řadu zjemnění v podobě jímavé písně Don’t Cry For Me Argentina z muzikálu Evita autorského dua Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Muzikál o argentinské politické vůdkyni Evě Perónové, druhé ženě prezidenta Juana Peróna, a jejím životě je již klasickou záležitostí a netřeba jej představovat. Připomeňte si tuto píseň v podání Madonny, na festivalu zazní v interpretaci Christiane Nollové: 

 
Následně se opět vrátíme k rocku a rockovému muzikálu Rock of Ages, který byl napsán na základě knihy Chrise D'Arienza. Muzikál je postaven na rockových hitech 80. let a objevují se v něm písně takových rockerů, jako Styx, Journey, Bon Jovi, Pat Benatar, Twisted Sister, Steve Perry, Poison and Asia a další. V Nesmrtelné Boradway tento muzikál zastoupí finálová píseň Don’t Stop Believing
Ve správné muzikálové show nemůže chybět ani novodobá klasika v podobě abbovského muzikálu Mamma Mia. Těšít se můžete na medley a jedno přímo z filmu vám přinášíme už nyní:
Po oddechu v rytmu ABBA se dostaneme k remaku slavného filmu The Fearless Vampire Killers od Romana Polanského, který vytvořil Jim Steinman a nese název Dance of the Vampires.  Z tohoto díla si poslechneme slavnou píseň Total Eclipse v podání Anne a Roba.

Poté se opět vrátíme do dílny Andrewa Lloyda Webbera a v orchestrální ukázce navšítívíme muzikál Cats. Rockové ladění druhé poloviny koncertu udržíme díky další ukázce, v níž se opět vrátíme do muzikálu Rock of Ages a poslechneme si píseň Come Sail Away z dílny americké rockové kapely Styx. Poslechněte si jí nyní v originálním podání:


Následovat bude Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda od Roberta Louise Stevensona v muzikáloévm ztvárnění z dílny Steva Cudena a Franka Wildhorna. Tentokráte vám sugestivní píseň In His Eyes zazpívají Christiane a Anne:

Zapomenout nemůžeme na muzikál s velkým M, kterým je proslulý Phantom of the Opera Andrewa Lloyda Webbera, známý monumentální duet s varhanním doprovodem, který nese stejný název jako celý muzikál vám přednese Christiane s Robem. My se teď podívejme na legendární ztvárnění této populární písně Sarah Brightman a Antoniem Banderasem:
 

A na samotný závěr pro vás chystáme dvě písničky z dílny legendárních Queenů - We Will Rock You a We Are the Champions...

Tak takové muizikálové menu pro vás letos chystáme. Samozřejmě, že dojde i na přídavky, ale ty si necháme až jako představení pro Český Krumlov. Tak přijeďte do Českého Krumlova prožít noc plnou muzikálů a poznejte, že muzikálová Broadway je opravdu Nesmrtelná... Těší se na vás i TV Barrandov, patron tohoto koncertu.

Žádné komentáře:

Okomentovat